Anne Bebek Bakım Çantaları
Evlerin hayat ve neşe kaynağı bebekler, bir süre sonra dış ortamla da tanışmaya başlarlar. Bebekleri park, ziyaret, gezi gibi yerle götürürken ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak önemlidir. Bütün eşyaların eksiksiz taşınmasını sağlayan bebek bakım çantası ebeveynlerin en büyük yardımcısıdır. En çok akla gelen anne bebek bakım çantası gerekli mi? ve anne bebek bakım çantası içerisinde neler olmalı sorularını cevapladık.
Bebek Çantası Almak Şart mı?
Bebeğin birçok farklı ihtiyacı olduğundan gerekli bütün araç ve eşyaların bulundurulması önemlidir. Bebeğin ihtiyaç duyduğu araç ve eşyaların bir torba veya poşette taşınması hem şık olmayacak hem de zor olacaktır. Ayrıca annenin çantasına da sığmayacaktır. Ancak birçok anne-baba hala anne bebek bakım çantası gerekli mi? ikilemini yaşamaktadır.
Bebek bakım, diğer adıyla bebek çantası annelerin bu konuda pratik yardımcısıdır. Özel tasarımları, bölmeleriyle bebeğin ihtiyacı olan bütün araç ve eşyaları rahatlıkla almaktadır. Ayrıca annenin ayrıca bir çanta taşıması gerekmemektir. Omzu yormayan, baskı yapmayan askısıyla hem çanta rahat, hem de bebek güvenle taşınabilmektedir.
Bebek Bakım Çantasında Olması Gerekenler
Dış ortama tam olarak adapte olmayan bebeklerin, ne zaman ve neye ihtiyaçları olacağı belli değildir. Bu konuda deneyimsiz olan ebeveynler, detaylı araştırma yapmalıdır. Bebeğin ihtiyacı olan elzem ürünler tespit edilmeli, kısa sürede temin edilmelidir.
Çantada olması gerekenler gıda, giyim, tekstil, oyuncak, sağlık ve hijyen gibi temel ürünlerdir. Bu ürünler set olarak da alınabildiği gibi ayrı ayrı da alınabiliyor. Ayrıca her yaş grubuna göre çantanın hazırlanmasına dikkat edilmelidir. Yeni doğan bebeğin çantası ile iki yaşındaki bebeğin çantası aynı ürünleri kapsamamaktadır.
Bebek bakım çantaları genel olarak 3-4 yaşına kadar kullanıldıklarından bebeğin yaşı ne olursa olsun çantada mutlaka olması gerekenler şunlardır;
- Emzik, biberon (su ve mama için ayrı olabilir)
- Bebek bezi, ıslak/kuru mendil dil
- Alt değiştirme örtüsü
- Pişik kremi
- Yedek kıyafet
- Şapka, bere, çorap
0-2 yaş bebek bakım çantasında olması gerekenler; bol miktarda bebek bezi, kirli torbası, hava durumuna göre yedek kıyafet, battaniye veya ince bir örtü mutlaka olmalıdır.
3-4 yaş bebek bakım çantasında olması gerekenler; Bebeklerin yaşı büyüdükçe ihtiyaçları da değişmektedir. Bebeği 3-4 yaşına gelen ebeveynler, anne bebek bakım çantası içerisinde neler olmalı diye merak ediyorlar. Çocuk, tuvalet eğitimini almamışsa ortak temel ihtiyaç ürünleri çantada bulundurulmalıdır. Bu ürünlerin dışında; ek gıda, bebek tabağı, kaşığı, terleme bezi, yedek kıyafet mutlaka olmalıdır.
Dışarı Çıkarken Bebek Çantasında Neler Olmalı?
Kısa süreliğine de olsa bebekle dışarı çıkılacak olsa bile bebek bakım çantasında mutlaka temel ihtiyaç ürünleri olmalıdır. Bebeğin ihtiyaçları anlık ve değişken olduğundan zor durumda kalmamak adına iyi bir önlem olacaktır. Bebeğin ihtiyaçları yaşına göre değişkenlik gösterdiğinden, aileler bu doğrultuda çantayı eksiksiz hazır tutmalıdır.
Bebek bezi ve ıslak mendil, tuvalet eğitimi alana kadar elzem ürünlerdir. Mutlaka çantada bol miktarda bulunmalıdır. Alt değiştirme bezi, pişik kremi, emzik, biberon diğer temel malzemelerdir. Bebek ek gıdaya geçmişse veya devam sütü kullanıyorsa mutlaka bu ürünlerinde yer almasına dikkat edilmelidir.
Yedek kıyafet, bebeğin sağlığı açısından önemlidir. Terleme, kusma veya hava durumuna göre kıyafet değiştirilmesi gerekebilir. Bunun için mutlaka zıbın, bere, şapka, çorap, yelek, badi gibi kıyafetler konulmalıdır.
Uzun süreli, örneğin tatile gidilecekse mutlaka temel ihtiyaç ürünleri fazla sayıda yer almalıdır. Koruyucu krem, strelize sprey, tırnak makası, sevdiği oyuncaklar eklenmelidir.
Bebek Bakım Çantası Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bebek bakım çantası annelerin en büyük yardımcılarından biri olmakla birlikte en doğru çantayı seçmek daha önemlidir. Çünkü seçilen çantanın annenin işini kolaylaştırması, ekstra bir yük getirmemesi gerekiyor. Bu nedenle bebek bakım çantası almadan önce şu hususlara dikkat edilmelidir;
1-Fonksiyonel olmalıdır; Birden fazla bölmesi, gözü olmalıdır. Hem bebeğin hem de annenin temel ihtiyaç ürünlerini rahatlıkla almalıdır.
2-Kullanımı rahat, ergonomik olmalıdır; Taşırken anneye zorluk çıkarmamalıdır. Taşınması kolay ve rahat olmalıdır. Taşıma askıları yumuşak olmalı, omuzları tahriş etmemelidir. Özellikle sırtta taşınabilir olmalıdır.
3-Kaliteli malzemelerden oluşmalıdır; Aldıkları çantanın birkaç ay içinde yırtılmasını, deforme olmasını hiçbir anne-baba istemez. Bu nedenle ürün kaliteli ve sağlam olmalıdır. Ulusal ve uluslararası standart belgelerine sahip olmalıdır.
4- Hijyenik ve temizlenebilir olmalıdır; Çantanın üretiminde ve kullanılan malzemelerde kanserojen madde olmamalıdır. Gerekli testlerden geçmiş olmalı, belgesi sorulmalıdır. Ayrıca kolay temizlenebilir, silinebilir olmalıdır. Bazı anneler çantayı çamaşır makinesine atmak isteyebilirler. Doğal olarak da ?bebek bakım çantası makineye atılır mı? diye merak edebilirler.
Bebek bakım çantalarının makinede yıkanabilir özellikli olanlarıyla sadece silinebilir çeşitleri bulunuyor. Bu nedenle bebek bakım çantası makineye atılır mı? sorgusu yapmadan önce etiketi okunarak yıkama talimatları öğrenilebilir.